feliratkozás: Bejegyzések | Hozzászólások

Graduate tábor Izrael 2015 összefoglaló

0 hozzászólás

 

Idén abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy felkérést kaptam Eyal Yanilovtól a Krav Maga Global elnökétől és vezető oktatójától, hogy taníthatok Izraelben a Graduate szintű táborban. A tábor Haifa városában került megrendezésre több mint 80 fő részvételével, akik a világ minden pontjáról érkeztek. A teljesség igénye nélkül volt résztvevő az USA-ból, Nagy Britanniából, Franciaországból, Szingapúrból, Hollandiából, Svédországból, Németországból, Oroszországból, Mexikóból és még sorolhatnám. Tanulók és természetesen oktatók is voltak szép számmal a résztvevők körében. Az oktatói gárda minden túlzás nélkül a KMG legjobb oktatóiból állt: Tommy Blom (expert5), Rune Lind (expert4), Ilya Dunsky (expert4), Emmanuel Ayache (expert4), Moran Laskov (expert2), Jovan Manojlovich (expert1), a tábort pedig maga a mester, Eyal Yanilov (expert8) vezette. A mérce tehát a lehető legmagasabb volt és csatlakozni egy ilyen csapathoz számomra egyfelől óriási megtiszteltetés, másfelől pedig legalább ekkora elvárás is. A tábor résztvevői Haifában egy igen színvonalas hotelben (Leonardo) laktak, a résztvevőket innen szállította minden reggel 2 busz az edzőterembe, amely egy hatalmas kosárlabda csarnok volt a városban. A szervezés minden túlzás nélkül a lehető legmagasabb szintű volt. Egyrészt minden tervszerűen, az előre leírt (és valamennyi résztvevő számára átadott) programfüzetben leírtak szerint zajlott, másrészt volt közös esti hotdogsütés a tengerparton, vizsga utáni masszázs valamennyi (!) résztvevőnek, de említhetném a hotel által adott ajándékcsomagot, vagy azt is, amikor a végigedzett nap után az edzőteremből kilépve több tálnyi jéghideg görögdinnye várta a megfáradt csapatot. A résztvevők tehát nemcsak magas színvonalú edzést, hanem annál lényegesen többet kaptak.

És akkor jöjjön néhány szó magáról az edzésről. Az edzés fele-fele részben zajlott a már említett edzőteremben, illetve a tengerparton (vagy a tengerben) a hotel mellett. Mivel haladó szintű táborról beszélünk a tematika 90%-ban G szintű technikákból állt. Rengeteg kés, bot és pisztoly elleni technika, ütés és rúgás védések órákon keresztül, több támadó elleni taktikák, aggresszió fejlesztő gyakorlatok, mentális edzés, földrevitelek, esések, gurulások és sparring minden mennyiségben. A résztvevők kipróbálhatták milyen kesztyűzni 40 fokban a tűző napon, milyen a homokba, vagy víz alá lenyomott fejjel megoldani fojtásokat és fejblokkokat, több támadó ellen mozogni a vízben és hogy milyen esélyekkel lehet támadásokat védeni parkolóházban rossz látási viszonyok között falhoz szorítva.

A 6 napos tábor utolsó előtti napja kizárólag a vizsgáról szólt. A résztvevők szokás szerint szintenként vizsgáztak, valamennyi oktató (így köztük én is) egy teljes szintet vitt a vizsgán. Én a G1 szintet vizsgáztattam. A vizsga 6 és fél órás volt és tulajdonképpen nem volt olyan anyagrész, technika, amit ne kellett volna bemutatni a vizsgázóknak. Technikák állva és földön, kesztyűzés, több támadó, erőgyakorlatok, volt minden a menüben. Eyal végig jelen volt és a részvevők között sétálgatva folyamatosan figyelemmel kísérte a résztvevők szinte minden mozdulatát. A vizsga estéjén a megfáradt résztvevőket ismét a szervezők által biztosított vacsora és a már említett masszázs várta.

Az utolsó nap programja eredményhirdetés, a vizsgázók személyre szabott kiértékelése és a visszacsatolás, valamint a diplomák kiosztása volt. A résztvevők közül jópáran kék-zöld foltokkal, vagy monolival, illetve sántikálva, de egytől egyig nagy mosollyal az arcukon vehették át a diplomájukat Eyaltól.

Pintér Márton (expert2)

Krav Maga oktató

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>