feliratkozás: Bejegyzések | Hozzászólások

Beszámoló a szombathelyi őszi edzőtáborról és “IMI 100 Krav-Maga” emlékvacsoráról

0 hozzászólás

Az alábbi beszámolót Dancs István Roland (G5) instruktor kollégám küldte . Roland évek óta vezeti sikerrel a szombathelyi Krav-Maga klubot felnőttek és gyerekek számára, szervez edzőtáborokat, szemináriumokat, illetve tart látványos bemutatókat csapatával.  A beszámoló alapján most is remek edzőtábort hozott össze Tal Kvores (expert 3) vendégoktató meghívásával és az alapító, Imi Lichtenfeld születésének 100. évfordulójára tartott emlékvacsorával.  Gratulálunk!

“Az edzőtábor pénteken délután kezdődött, 16.00-tól egészen 22.00-ig volt edzés, egy óra pihenővel. Az első nap alaptechnikákkal foglalkoztunk, először normál fényviszonyok között, majd később félhomályban, ill. teljes sötétségben. (A dolog érdekessége, hogy teljes sötétséget csak egy szűk, meredek lépcsőházban találtunk, ez még jobban nehezítette a körülményeket.)

Másnap délelőtt a földharc elemekkel foglalkoztunk, az alaptechnikáktól egészen a talajküzdelemig, beleértve, hogy a támadó áll, többen vannak, vagy fel vannak fegyverkezve… Megnéztük a “piszkos trükköket” és a földön található hétköznapi tárgyak használatát is. 

 

 

 

 

Este az ‘IMI 100Krav Maga emlékvacsora” megrendezésére került sor, amit a helyi zsidó hitközség kezdeményezésére, közös szervezésben bonyolítottunk le. Sajnos Dr. Hende Csaba Honvédelmi Miniszter Úr nem tudott megjelenni, de elküldte köszöntőjét a szombathelyi Krav Maga klubnak. Az este díszvendége volt Dr. Halmosi Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, VMRFK Főkapitány Úr és Hollósi Gábor r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, szombathely rendőrkapitánya.


Az emlékvacsorán meghallgathattunk egy nagyszerű projektoros prezentációt Dr. Kvores Tal előadásában Imi Lichtenfeld kalandos életéről és a Krav Maga történetéről.

Ezután a klub fiataljai tartottak egy fergeteges Krav Junior bemutatót, majd a vacsora következett. Több mint hatvanan vettünk részt a  megemlékezésen, és meglehetősen sokáig maradtunk.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sikerült egy részletes fotókiállítás formájában is bemutatni az alapító életét, és a gyerekek is lerajzolták élményeiket az edzésekről.

Vasárnap délelőtt – nem túl kipihenten- folytattuk az edzést. Tal -expert 3.- tartott egy minden részletre kiterjedő szemináriumot “hétköznapi tárgyak az önvédelemben” témakörben.


 

 

 

 

 

 

Ebédszünet után kezdődött el a vizsga előkészítő edzés, ami több mint két órán keresztül tartott, és pár perces szünettel gyakorlatilag egy másfél órás vizsgában végződött. Így közel négy órás folyamatos terhelés után lélegezhettek fel a vizsga résztvevői. P1-től P5-ös szintig mindenki nagyon szépen teljesített, külön öröm, hogy senkinek sem kell újra számot adni tudásáról egy utólagos időpontban.”

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>